BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пример за обществото: Ученички и жена от Шумен върнаха на собствениците изгубени портфейли

Даниела Христова връща изгубения портфейл на собственика. Сн ОДМВР

Четвъртокласнички от СУ „Йоан Екзарх Български“ днес намерили портмоне с лични документи и парична сума, и веднага го предали в полицията, съобщиха от ОДМВР.

Далия Великова и Мария Кондова от 4 „а“ клас намерили портмонето на пешеходната алея между тяхното училище и СУ “Сава Доброплодни“ и веднага се обадили на телефон 112. На място бил пратен полицейски екип. Заедно с екипа, на място дошла и 58-годишната собственичка на портмонето, която установила липсата му и решила да се върне по пътя, по който минала преди това. Децата й предали портмонето.

Още една шуменка върна днес намерено портмоне. 49-годишната Даниела Христова посети днес полицейското управление в Шумен, за да предаде намерен мъжки портфейл с лични документи, кредитни и дебитни карти и парична сума над 500 лева. Жената намерила портфейла на паркинга на пл. „Кристал“.

Полицейски служители се свързаха със собственика и в ранните следобедни часове дамата му предаде портфейла. Развълнуван Юджел Басри /30 г./ от село Загориче благодари на жената и й сподели, че не е очаквал, че портфейлът му ще се намери. Пожела доброто, което е направила, да й се връща и разказа, че преди време е намерил портфейл с голяма парична сума и документи в Холандия, което е предал в полицията.

„Дъщеря ми е почти на вашата възраст, знам какво е преживяването и колко е неприятно, защото тя е губила документи и телефон, които не се намериха“, обясни Даниела Христова при предаването на портфейла.

ОДМВР-Шумен изказва специални благодарности към четвъртокласничките от СУ “Йоан Екзарх Български“ Мария Кондова и Далия Великова, и на г-жа Даниела Христова за доблестните им постъпки, които са пример за обществото, заявиха от пресслужбата на областната дирекция.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!