BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът и звезди от шоубизнеса се сбогуваха със Силва Зурлева

Внезапната и нелепа смърт на Силва Зурлева дойде като гръм от ясно небе за нейните близки приятели, припомня trg.

 Като дългогодишен изпълнителен директор на Нова телевизия тя пази стотици приятелства с колеги от медията и други лица от родния политически и бизнес елит. Сред първите изказали съболезнования на семейството, беше президентът Румен Радев.

„Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на телевизията в България“, посочва държавният глава.

По думите му близо двадесет години от професионалния си път Силва Зурлева е посветила на управлението и утвърждаването на Нова телевизия като една от най-големите и авторитетни български медии и е дала път на много млади журналисти да утвърдят имената си в професията. Светла следа оставя и ангажираността на Силва Зурлева с общественозначими каузи като “Българската Коледа“, която всяка година дава своя принос за здравето и лечението на хиляди български деца, отбелязва още президентът Румен Радев.

Евгени Минчев пусна видео, в което честити настъпването на новата година, но не пропусна да каже няколко ласкави думи за починалата Зурлева. „Искам да използвам това включване, за да съобщя за смъртта на Силва Зурлева – изключителна приятелка, но вие може би си я спомняте като изпълнителен директор на Нова телевизия. В годините е заемала редица високи постове. За голямо съжаление тя вече не е сред нас. Искам да изкажа най-искрени съболезнования на всички, които я познаваха и няма да могат без нея, сред които съм и аз. Заявявам го искрено“, сподели той.

Журналистът Антон Стефанов също се оказа от приятелския кръг на Силва Зурлева и изрази своите най-искрени съболезнования. „Защо, защо, защо сълзи още в първия ден на новата 2020? Мир на душата ти, Силва Зурлева! Ти беше страхотен човек! Рядко се срещат хора като теб! Много рядко! Мъчно ми е..“, пише той.

Безспорен професионалист, талантлив, умен и почтен човек, Силва Зурлева отдаваше сили да се налагат принципите на журналистическата етика и морал в най-трудните години, гласи съболезнователният адрес от Съюза на издателите в България към близките и приятелите на Зурлева.

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!