BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полина Велчева: Хората в малките общини дишат по-свободно след ГЕРБ!

Хората посрещат с усмивки водача на Демократична България Полина Велчева

След ГЕРБ хората дишат по-свободно и това се усеща най-вече в малките общини и населени места. Това установи водачът на листата на Демократична България адв. Полина Велчева, която през последните дни обикаля без почивка малките градове и селата в Шуменска област. Дори там, където партията на Борисов е управлявала сравнително успешно, хората се чувстват по-добре след излизането на ГЕРБ от властта, казва адв. Велчева.

„В Смядово местни хора ни споделиха, че след „падането“ на властта през март се чувстват по-свободни. Дадоха ни пример, че сега могат да разговарят с нас без притеснения и без страх, че някой съгражданин ще ги види“, обяснява адв. Велчева. Градът се управлява от кмет от ПП ГЕРБ и повечето жители, с които тя е разговаряла, са доволни от кмета си и я харесват като личност, но категорично не харесват как беше управлявана държавата от ГЕРБ.

Полина Велчева и кандидати на Демократична България в Смядово

Това чувство за свобода се усети и в Нови пазар, където Полина Велчева и вторият в листата Васил Тодоров бяха в петъчния пазарен ден. Освен новопазарци, на пазара идват и много хора от близките села, и всички посрещнаха много добре кандидатите на Демократична България. Дори хора, които открито заявиха предпочитанията си към друга партия, се спираха да поговорят добронамерено и без страх с Полина Велчева и Васил Тодоров. „Говорихме за актуалните проблеми в страната – Ковид 19, задължителната ваксинация, цените на тока, увеличението на пенсиите. Дори си организирахме мини дебати с привърженици на други партии, но хората се радваха, че има с кого да обсъдят тези важни въпроси“, каза адв. Велчева.

Полина Велчева и Васил Тодоров на срещи в Нови пазар

В Енево тя се срещна случайно с бившата кметица на селото, която се зарадва, че вижда политици по пустите иначе улици. Бившата кметица разказа, че местното читалище развива активна дейност и събира много деца през лятото, има и богата библиотека. Но и това село е пострадало от емиграцията – през последните 15 години младите са избягали „навън“ да работят, за да си осигурят приличен живот и да могат да изпращат пари на родителите си. Местните хора пожелаха успех на адв. Велчева и я поканиха по-често да идва в селото.

В гр. Плиска кандидатите на Демократична България посетиха здравния пункт и бяха посрещнати с големи усмивки от д-р Динко Динев. И тук най-големият проблем е демографският – докторът сподели, че населението през последните години много намалява. Възрастните хора си заминават, а бебета много рядко се раждат, каза д-р Динев. Проблем за местните хора е, че сега най-близката голяма болница е в Шумен, а в Нови пазар родилното отделение от години е затворено.

В Шумен Полина Велчева имаше по-необичайни срещи – с бездомните кучета в общинския приют “Тонка Петрова”. Адв. Велчева дари храна за животните и призова всички граждани, които имат възможност, също да занесат храна. „В момента в приюта има над 400 кучета. От директорката разбрах, че той се финансира и от германска неправителствена организация, освен от община Шумен, но трудно достигат средствата за купуване на достатъчно храна на кучетата. Затова нека, който може, да дари храна за животните“, помоли Полина Велчева и призова шуменци да не изоставят домашните си любимци на улицата.

Полина Велчева в приюта в Шумен

Вчера, за да подкрепи адв. Велчева, в Шумен пристигна Стоян Михалев, който е водач на листата на ДБ във Варна. Стоян Михалев се разходи в Кьошковете и се качи на Шуменската крепост, откъдето призова за подкрепа за кандидатите на Демократична България. „Нашите кандидати са едни от най борбените, най- успешните, най-независимите и устремени в целта да променят България. Поли е много точен пример за такъв кандидат и има пълната ни подкрепа, защото само с хора, които са влизали в битки и са ги отстоявали докрай, можем наистина да променим България“, беше категоричен Стоян Михалев.

Стоян Михалев дойде в Шумен да подкрепи Полина Велчева

Подкрепете Демократична България с номер 30 в бюлетината!

Пресцентър Демократична България

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!