BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Покъртително: Син разказва за баща си, издъхнал от COVID-19

Син разказва за баща си, научи ТРГ.

„Беше жив, жизнерадостен, работлив, неспокоен и непримирим човек – бивш активен спортист и офицер от запаса“, така в социалните мрежи Петър Миланов описва починалия си баща.

88-годишният мъж издъхна от коронавирус във видинската болница.

„Днес е тъжен ден за нас! След 22 дни тежка борба, нашият баща на 88 г., който бе заразен с корона вирус в болницата във Видин, най-после вчера даде два последователни отрицателни PCR-теста и надви заразата, пише блиц.

Но, за съжаление – днес сутринта сърцето му не издържа и той отлетя на небето. Господ го спаси от мъките и го прибра при себе си. Мир на душата му!

Благодарим на докторите и медицинския персонал от екипите на д-р Вилхелм Елисеев и д-р Лъчезар Блажев в отделението Реанимация-2 на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин, които положиха :неимоверни усилия да спасят живота на нашия татко.

Благодарим и на всички близки и приятели, които бяха с нас – в мъките и кошмарите, които нашето семейство изживя през последния месец и половина.

Погребението ще се състои на 10.05.2020 г.(неделя) от 14:00 ч. на старите гробища във Видин.“

Междувременно става ясно, че военни започнаха дезинфекция на видинската областна болница. Лечебното заведение е най-голямото огнище на коронавирус в областта.

Заразените медици вече са 43-ма. Това са 12% от работещите в болницата. Най-много носители на вируса има в отделението по неврология – 50%.

Според областния управител на Видин, най-вероятно, от болницата е тръгнала и заразата в домовете за възрастни в Кула, в Гара Орешец, както и в Центъра за деца с умствени увреждания.

марица

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!