BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повдигнаха обвинение на рецидивиста, нападнал жена в Шумен

46-годишен мъж от село Златар е привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Шумен за грабеж на дамска чанта, извършен след употреба на сила и при условията на опасен рецидив. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение, съобщиха от Апелативна прокуратура.

На 26 юли 2022 г., около 21.30 ч., на улица в Шумен неизвестен мъж застигнал в гръб 42-годишна жена, запушил й устата с ръка, издърпал дамската й раница и побягнал в неизвестна посока. В чантата жената носела портмоне със сумата от 220 лева, документи и ключове.

Скоро след това е установено, че престъплението е извършено от З. И., на 46 г., от село Златар, криминално проявен за кражби и осъждан, включително за грабеж. Той е задържан.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо него ще бъде внесено в съда.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!