BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отменя се задължителното носене на маски на открито

Предпазните маски вече не са задължителни на откритите обществени места. Заповедта за отмяната е издадена от  министъра на здравеопазването Кирил Ананиев днес, след среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб.

В заповедта обаче се посочва, че всички, които се намират на открити обществени места (включително паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, а при необходимост от контакт с други хора следва да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата.

Отпада и забраната за посещения на национални и природни паркове и планини.

Със своя заповед от министърът на здравеопазването Кирил Ананиев възлага на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни  паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!