BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отец Иван: Нямаме пари за дърва и ток

Приютите на отец Иван от Нови хан обявяват нова дарителска акция, научи ТРГ. След апела на Lupa.bg за помощ за дома при църква „Св. Троица“ край София с дрехи, храни и обувки, този път отчето сподели, че няма никакви дърва за зимата.

На предишната молба на читателите ни за помощ се отзоваха стотици, а последно една от големите застрахователни компании занесе куп консерви и памперси за най-малките жители на приюта в Нови хан.

Свещеникът обаче каза, че този път се налага спешно да търси пари за купуването на десетки кубици дърва, както и за плащането на колосалните сметки за ток – както в Нови хан, така и в село Якимово, където са всъщност по-голямата част от питомците му.

По негови калкулации фактурите от този месец общо най-вероятно ще надхвърлят 5 хиляди лева, при това ако не се отчита увеличението в цената на електроенергията на 1 юли тази година. За дърва всеки месец се харчат около 1000 лева, сочат още разчетите на неговите служители.

Отец Иван напомня, че дрехи засега и за малчуганите, и за възрастните в социалните му домове има. Обувките все още са кът, но призовава онези, които се отзоват на апелите за помощ, да не изпращат повече панталони, ризи и летни рокли. Но все още имат крещяща нужда от консервирани храни и варива.

Дом за сираци „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“,

Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!