BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отварят и Шуменското плато за посещения

Снимка Община Шумен

„Шуменско плато“, „Кьошковете“ и Градската градина в Шумен се отварят за посещение от днес. Това ще става при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, реши на свое заседание Общинският кризисен щаб, свикан от кмета Любомир Христов.

Решението е във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за посещенията в паркове и градини.

Пешеходните разходки в природния парк „Шуменско плато“ вече са разрешени при спазване на изискванията за дистанция от два метра и половина и носене на предпазни маски за лице. Придвижването към паметника „Създатели на българската държава“ ще става по страничния калдъръмен път и през останалите подходи към парка.

Остава забраната за изкачване по стъпалата към паметника. Както и досега е забранено придвижването с автомобили към и на територията на платото. Не се разрешават посещенията на заслоните. Забранена е  употребата на алкохол на територията на всички паркове. Изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете към платото също остават. Служители на ОД на МВР и инспектори от общината ще следят за стриктното спазване на ограниченията.

Отворена за посещение е и Градската градина, което ще става също при много стриктно спазване на наложените ограничения. Входът е през централния вход, а излизането – от изходите за автогарата, за жп-гарата и към ул. „Станционна“ . На останалите места, от които може да се влезе или излезе от градината, ще бъдат поставени сигнални ленти и няма да се допуска преминаване през тях. Не се разрешава сядането на тревните площи, на пейките както в градината, така и на детската площадка, а също и използването на уредите за игра.

Разрешават се също посещенията на индивидуално спортуващи и колоездачи в природния парк „Шуменско плато“, „Кьошковете“ и в района на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“.

От общинската администрация напомнят, че остава в сила забраната за използването на спортните и детските площадки в целия град. Нарушаването на разпоредбата се санкционира.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!