BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Освобождават от наем търговците, ползващи общински терени в Търговище

Да се освободят от наем търговците, ползващи общински площи за срока на извънредното положение. Това предлага в докладна до Общинския съвет зам.-кметът Валентин Велчев. Мярката касае ползвателите, които са ограничили или преустановили дейността си вследствие на извънредната обстановка, свързана с COVID-19.

Предложението се отнася до търговците на открито, наели терени от Община Търговище, както и наемателите на терени към заведенията за обществено хранене. В случай, че те са възстановили дейността си в срока на извънредното положение и в едномесечен срок от отмяната му, ползвателите ще заплащат половината от дължимата такса.

Вноските на наемателите, които вече са заплатили съответните суми, ще бъдат прихванати от следващи дължими наеми и такси.

Проекторешението гласи още, че се дава съгласие „Общински пазари” ЕООД, които отдават терените на битака и централния пазар, да освободят от наем изцяло или частично търговците, преустановили дейността си. Тъй като дружеството е търговско, решението в тази си част няма задължителен характер.

Освобождаването от наем изключва: наемателите на рекламни съоръжения и кафе автоматите, с изключение на тези, които са разположени в сгради, затворени по време на извънредното положение; медицински и стоматологични кабинети; помещения за производствена и складова дейност, както и за извършване на услуги; ателиета; антени на мобилни оператори; помещения за офиси.

Общинските съветници ще разгледат предложението на предстоящото заседание на 28 май.

Коментари

коментар

Loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!