BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окончателно: Купуват нов самолет за властта

img

Нов самолет купува правителството за нуждите на тримата първи – президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и шефа на Народното събрание Цвета Караянчева, научи trg.

Правителството прие решение да възложи на генералния директор на Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков да проведе преговори за сключване на договор за доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение. Резултатът от преговорите ще бъде докладван на Министерския съвет за приемане на постановление, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Със същото решение се възлага да бъдат проведени необходимите процедури, съгласно българското законодателство, за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване.

До решението за купуването на нова машина се стигна след като правителственият фалкон претърпя пореден инцидент във въздуха, докато Бойко Борисов бе на борда му. Проблеми с колесниците, с навигационната система и със системите за сигурност са само част от поредицата неприятности със самолета, въпреки многократните ремонти в Швейцария.

Сега държавните ни мъже разчитат единствено на Еърбъс-а, като поделянето му между представителите на трите институции е изключително затруднено.

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!