BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Шумен заключи врати в навечерието на изборите

Веселин Пенчев, областен и общински председател на БСП – Шумен

Общинската администрация на кмета на ГЕРБ Любомир Христов удобно се скри зад предизборната кампания. Сесии на Общински съвет-Шумен няма да има до 29 април 2021 година! Това са близо 60 дни без дебати в местния парламент!

Мотивите на председателя на Общински съвет – Шумен Красимир Минчев са повече от странни: „Голяма част от общинските съветници са включени в предизборни щабове или кандидат-депутатски листи“. С това свое еднолично решение председателят на Общинския съвет грубо погази Правилника на Общинския съвет, в който е записано, че „Общинският съвет провежда редовно заседание (сесия) през последния четвъртък на всеки календарен месец. При необходимост се свикват заседания и в друго време.“ (чл. 3 от Правилника).

Изборите за 45-то Народно събрание, уважаеми господа от ГЕРБ, са на 04.04.2021 година. Но редовният парламентарен вот не може да бъде оправдание за неработещ Общински съвет!

Ние, общинските съветници от „БСП за България“, категорично възразяваме срещу своеволното и безпричинно спиране на заседанията на местния парламент на Шумен!

Това е пореден опит за заглушаване на проблемите на общината и шуменци!

Вашата цел е ясна за всички мислещи хора –  вие може да управлявате само в условията на безкритичност и еднолични решения.

Разбираме, че в момента сте впрегнати да обслужвате предизборните срещи на ГЕРБ заради съмнителното обществено доверие, но временното спиране на работата на Общински съвет-Шумен е безпрецедентно по своя характер в най-новата история на общината след 1989-а година.

Пресцентър на БСП за България

Председател на Общински съвет на БСП – Шумен Веселин Пенчев

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!