BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Търговище първа в рейтинга за прозрачност на институциите, Шумен е на 92-ро място

Карта на прозрачността. Снимка Програма Достъп до Информация

Община Търговище за втора поредна година е първа в рейтинга за активната прозрачност на институциите в България, изготвен от Програма Достъп до Информация. Местната администрация е първенец както в класацията при общините, така и в общия рейтинг, в който са включени 562 институции в страната ни.

Община Шумен се нарежда на 92-ра позиция сред всички институции в страната и на 67-мо място по прозрачност сред общините.

Кметската администрация на Разград е 21-ва сред всички институции и 16-та в класацията при общините.

Оценката на институциите е на база уебстраниците на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт.

Целта е да се оцени как се изпълняват задълженията по Закона за достъп до обществена информация и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, и как се отговаря на заявления за достъп по електронен път. Оценява се и наличието на сведения за бюджетна и финансова прозрачност.

Пълните резултати от проучването са публикувани в уебсайта на Програма Достъп до Информация: https://data.aip-bg.org/surveys/Y3Q966/

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!