BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният информационен център – Търговище отбеляза 10 години от създаването си

Партньори, представители на държавната и местните власти, журналисти и приятели събра днес екипът на Областния информационен център – Търговище. Поводът е 10-тата годишнина от създаването на ОИЦ, който е част от мрежата на 27 центрове, разположени във всички областни градове.

На пресконференцията присъстваха зам. областният управител на Област Търговище Валери Симеонов, кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, кметът на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов, зам. кметът на Община Търговище Валентин Велчев, секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, представители на Община Антоново, на различни партньорски организации, журналисти.

Управителят на ОИЦ – Търговище Милчо Тонев благодари за доброто партньорство на всички институции, които имат отговорности по политиките на ЕС. „Поради ограничителните мерки последната година беше трудна, но ще успеем да финализираме плануваните задачи”, посочи Тонев. По думите му се очаква Центърът да продължи дейността си по популяризиране на програмите, съфинансирани от ЕСИФ и през следващите две години.

Зам.кметът на Община Търговище и ръководител на проекта Валентин Велчев каза, че екипът на ОИЦ и местната власт винаги са работили в синхрон, за да се осигури пълното финансово обезпечаване на тяхната дейност.

Центърът е създаден по проект на Община Търговище по процедура BG161PO002-3.3.02 “Изграждане и функциониране на областни информационни центрове”. Първият договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е подписан на 12.07.2011 г. От началото на функционирането си до средата на 2021 г. ОИЦ – Търговище е осъществил над 170 информационни събития в петте общини на региона.

Пред гостите беше представена и новата пълноцветна брошура, подготвена и издадена от ОИЦ. Тя е посветена на юбилея и припомня в текст и снимки знакови моменти от организираните изнесени приемни, конференции, „Дни на Европа”, „Дни на отворени врати, общи инициативи на мрежата, конкурси и младежки прояви.

За празника беше вдигната наздравица с пожеланието да пребъде организацията изцяло посветена на запознаването на хората с ценностите и принципите на Европейския съюз, както и с възможностите за получаване на достоверна информация за неговите политики и дейности.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!