BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новият директор на Капански ансамбъл-Разград встъпи в длъжност

Кънчо Върбанов. Снимка Община Разград

Новият директор на Капански ансамбъл-Разград Кънчо Върбанов встъпи в длъжност днес, съобщиха от пресслужбата на Общината. Той бе представен на служителите в администрацията на културната институция от заместник-кмета на Община Разград Добрин Добрев, в понеделник ще се срещне и с останалите работещи в ансамбъла, които заради извънредното положение в момента не провеждат репетиции.

Кънчо Върбанов е назначен на ръководната позиция до провеждането на конкурс за длъжността, дотогава сред основните му задачи и амбиции е именно подготовката на конкурса, изработване на структура и концепция за работа на ансамбъла, както и оптимален график на работата при противоепидемични мерки и социална изолация. „Гласувахме доверие на човек с опит и идеи, безспорно доказал своите мениджърски и творчески качества, защото Капанският ансамбъл заслужава да възвърне блясъка, който имаше до преди няколко години”, заяви заместник-кметът Добрин Добрев. Убеден съм, че като ръководител с визия за този културен институт г-н Върбанов ще нормализира работната атмосфера в ансамбъла, в лицето на ръководството на Община Разград всички вие имате пълна подкрепа,  допълни той.

Капанският ансамбъл заслужава голямо внимание и има необходимост да се развива, готов съм да помагам на младите хора, които биха искали да работят в тази насока, трябва да се дава път на младите, които да надграждат вече постигнатото, категоричен бе Кънчо Върбанов. 

В част от останалите професионални ансамбли в страната изпълнителите се събират веднъж седмично и им се поставят задачи, по които работят самостоятелно в подготовка на разрешаване провеждането на културни събития, ще обсъдим този вариант с изпълнителите в понеделник, коментира г-н Върбанов.

Той е един от създателите на Капанския ансамбъл заедно с Петранка Дацкова и Райчо Христов. Има 54-годишен стаж като ръководител на танцови колективи и ансамбли за български народни танци.

Неговият предшественик на поста Светослав Митев бе освободен на основание чл. 334, ал. 1 от Кодекса на труда.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!