BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новите пациенти в ковид отделенията са два пъти повече от изписаните

Нови 44 случаи на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в Шуменска област. С тях броят на доказаните случаи в региона от началото на пандемията надхвърли 16 000 /16 008/.

Към 13 януари заболеваемостта в областта за 14-дневен период е 380 на 100 000 души.

Момичета на 8 и на 14 години, както и две момчета и едно момиче на 15 години от Шумен са сред най-малките заразени за изминалите 24 часа, а най-възрастният новорегистриран е жена на 83 г. от Върбак.

За 12 януари най-много са новозаразените лица на възраст от 40 г. до 49 г. – 13 души.

Сред положителните случаи през последното денонощие 36 са на жители от град Шумен, а останалите са по един от Бяла река, Велики Преслав, Вълнари, Върбак, Златар, Кюлевча, Мараш и Нови пазар.

За болнично лечение на 12 януари в МБАЛ – Шумен са приети 22 души с коронавирус, а изписаните са 11.

В COVID отделенията на Шуменската болница са настанени общо 125 пациенти.

Настанените в интензивно отделение са пет, от които двама са интубирани.

В Детско отделение през вчерашния ден няма приети деца за болнично лечение. В МБАЛ – Шумен с адрес в гр. Нови пазар са останали за лечение 9 пациенти.

За изминалото денонощие са починали две жени на 78 г. и 81 г. и един мъж на 64 г.

През вчерашния ден са поставени общо 726 дози ваксини за територията на област Шумен. До момента за областта общо поставените дози от ваксини срещу коронавирусна инфекция са 81 477, а броят на лицата със завършен ваксинационен курс е 38 440. Общ брой лица с поставена бустерна доза (реваксинация) вече е 9 591.

За период от 7 дни поставените дози в Шуменска област са общо 3 856.

Във връзка с предстоящо влошаване на епидемичната обстановка РЗИ – Шумен призовава жителите на областта за поемане на лична отговорност за осигуряване на високо ниво на защита срещу тежко протичане на заболяването и смърт, като се ваксинират и завършат ваксинационния курс

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!