BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова полицейска операция на пътя от тази вечер

25 са установените нарушения, извършени от пешеходци по време на четиридневната полицейска операция по осигуряване на безопасността на движението, съобщиха от ОДМВР – Шумен. Двама водачи са санкционирани за отнемане на предимство на пешеходци. Установено е едно нарушение за преминаване на водач на лек автомобил при включена сигнализация в район на жп прелез.

По време на проверките са установени двама водачи, които са управлявали с алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Проверени са 523 водачи на превозни средства. За констатирани по Закона за движение по пътищата нарушения контролните органи са издали 52 акта за установени административни нарушения. Наложени са 170 глоби с фиш. Изпратени са две сигнални писма.

От тази вечер е в ход нова полицейска операция за повишаване на безопасността на движението. Полицейски екипи ще бъдат разположени на местата с концентрация на пътнотранспортни произшествия и на места, по които водачите се движат с превишена скорост. Ще се следи дали водачите не преминават на червен сигнал на светофарните уредби, движат ли се правилно по пътното платно, използват ли се обезопасителни колани и системи за деца. Засиленият контрол ще продължи до 24 март на територията на ОДМВР – Шумен.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!