BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Николай Костадинов: Имаме нужда от визия за развитие на устойчив туризъм в Шумен

Николай Константинов

Град Шумен може да бъде международна туристическа дестинация, съчетаваща уникални възможности за развитие на балнео-лечебен, културно-исторически, спортен и конгресен туризъм.  Както знаем, туристическите дейности се основават на принципите за устойчиво развитие на всеки регион – икономическа ефективност, екологическа съвместимост и социална търпимост.

Минералният извор в с. Мараш е една такава неизползвана възможност. По химически състав и лечебни свойства водата там сравнява с известните в цял свят минерални води на балнеолечебните курорти в Карлови Вари. За разлика от развитите чешки курорти обаче в с. Мараш ситуацията е различна. Никой не използва природните дадености в региона и това зависи изцяло от държавата.

Ние от Възраждане сме категорични, че държавата и общината при реализирането на добро партньорство могат да разработят инвестиционна програма, от която ефектът ще бъде: увеличаване на приходите в бюджета от местни данъци и такси, решаване на важни социални проблеми, като увеличаване на заетостта, развитие на свързаните с туризма браншове – хранително вкусова и лека промишленост, селско стопанство, търговия и транспорт. Ще се увеличи потреблението на стоки и услуги. Всичко това ще доведе до повишаване на жизнения стандарт на населението и привлекателността на област Шумен като място за развитие на малкия и среден бизнес сферата на услугите, търговията и туризма.

Много още може да се направи за град Шумен – да се изгради закрит спортен център с басейн за деца и граждани, от който градът има нужда. Това е кауза на инициативния комитет, в който участва и Възраждане и който иска в града да има възможност за масов спорт. Има изграден професионален екип от треньори по всички спортове, с огромен потенциал за работа, които са готови във всеки един момент да започнат работа. Единствено им липсва закритият басейн и закритата зала.

За щастие, българите съвсем скоро имат избор между разрухата и Възраждане.

Възраждане е с номер 5 в интегралната бюлетина.

Пресцентър ПП Възраждане

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!