BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Намериха собственичката на изгубената халка, пръстенът изчезнал преди 52 години

Собственикът на брачната халка, която деца намериха в ПП“ Шуменско плато“, е открит. Възрастна жена се обадила в Районното полицейско управление и разказала, че халката изчезнала през 1970 година. По това време жената работила в отделението за недоносени деца в шуменската болница. Когато къпела децата си я сваляла, точно в един такъв момент пръстенът изчезнал. Съпругът на жената вече е покойник и халката е с голяма сантиментална стойност. От вътрешната й част е изписано името Панко, а отбелязаната дата е 20 ноември 1966 година.

Възпитаници на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“ – Шумен намериха накитът по време на занимания на открито в ПП“ Шуменско плато“.  Днес преди обяд на поляната до детската площадка, вдясно от Стария град, ръководителите и децата решили да почистят зелените площи . На една от пътечките 8-годишните Николай и Йоан забелязали предмет, който блести. Извадили го от пръстта и разбрали, че са намерили брачна халка. Развълнувани, децата веднага я занесли и предали на една от учителките. Помолили да бъде предадена в полицията, за да се намери собственикът й.

Вместо това обаче, на място при тях пристигнали полицейски служители. Полицай Янко Димитров от РУ- Шумен и експертът-криминалист Добромир Дойчинов им показали как се извършва оглед на местопроизшествие.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!