BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-чести щети в жилищата на Нова година

img

Пожари, наводнения и кражби са трите най-чести щети, които се случват по време на коледните и новогодишни празници, отчитат застрахователи, научи trg.

Също така домът ви може да „пострада” от невнимателно използване на пиротехника, некачествени гирлянди, електрически уреди и повреда в комуналните услуги.

Близо 70% от щетите са свързани с наводнение на жилището. Причината е в остарялата ВиК инсталация на сградите, обясняват от застрахователните компании. По време на празниците техният брой се увеличава, като се има предвид, че много от хората отиват в отпуск и системата не се ползва дълго време.

Пожарите също са често срещано явление по празниците, тъй като хората се опитват да задействат пиротехниката, с която разполагат от балконите на апартаментите си като запалват свещи или гирлянди, които могат да са некачествени и да възникне проблем.

По време на новогодишните празници зачестяват и кражбите. Експертите съветват да се постави аларма или видеокамери, а за тези, които живеят на първите или последните етажи – решетки на прозорците. Преди отпътуване може да се създаде ефекта на присъствие, като се остави например да работи радио или се помолят съседите да вземат пощата. Най-сигурният вариант е имотът да се застрахова. Не е добра идея да се споделят плановете за празниците в социалните мрежи, отбелязват застрахователи.

Марица

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!