BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 250 военнослужещи полагат клетва в Шумен

Сн. архив

Тържествено полагане на клетва на курсанти от първи курс на Националния военен университет „Васил Левски“ ще се проведе пред сградата на Община Шумен на 8 октомври от 10.30 часа. Военна клетва ще положат и резервистите от доброволния резерв, които също се обучават в НВУ и след клетвата ще продължат своята служба в университета, съобщиха от Общината.

Общо над 250 военнослужещи ще положат военна клетва. Церемонията се възстановява след повече от 20 години прекъсване, съобщи деканът на Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен полк. доц. д-р инж. Дилян Димитров.

След приключване на ритуала от 12.30 часа ще бъде открит реновираният битов корпус за настаняване на курсанти. От 13.00 часа на строевия плац в университета ще бъде представена бойна техника.

Ръководството на Националния военен университет „Васил Левски“ кани гражданите и гостите на Шумен да присъстват на ритуала. Официални гости на тържеството ще бъдат представители на местната и държавната власт

Във връзка с подготовката и провеждането на тренировки за предстоящото събитие ще бъде спряно движението на автомобили на 6 и 7 октомври от 8.00 до 10.00 и от 17.00 до 19.00 часа по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“. В деня на клетвата – 8 октомври (събота), движението ще бъде преустановено от 8.00 до 14.00 часа. За същия период от време трябва да бъде освободен от автомобили и паркингът пред сградата на общината.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!