BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Награждават победителите в конкурса за най-празнична украса

Награждаването на победителите в конкурса за най-красива празнична украса ще се състои на 27 декември, Стефановден, от 10.30 часа на спортната площадката до ледената пързалка, съобщиха от пресцентъра на Община Търговище.

Кметът д-р Дарин Димитров ще връчи лично наградите на първите трима класирани в двете категории – за външна украса на обект на територията на Търговище и за най-красиво коледно дърво в населените места в общината. Призьорите бяха определени след гласуване на фейсбук страницата „Да украсим за Коледа община Търговище“.

Паралелно с награждаването, на спортната площадка до пързалката ще протече и конкурсът за най-автентична сурвакница. В него могат да участват деца на възраст от 7 до 10 години. Те трябва самостоятелно да са изработили сурвакница от естествени материали, която да донесат в деня на конкурса. Експонатите трябва да са изцяло в духа на българската национална традиция и да отразяват познания за обичая Сурвакане. Всеки участник може да се включи само с по една изработена сурвакница. Към нея трябва да бъде прикачена и табелка с трите имена, годините, класа и училището на детето.

Сурвакниците ще бъдат оценявани от тричленно жури, в състав: етнограф от Регионален исторически музей – Търговище, художник от Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс и експерт от Община Търговище. Първите трима класирани ще получат предметни награди.

В рамките на конкурса ще бъде проведена и викторина с награди, а въпросите ще бъдат свързани с празника Сурваки.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!