BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наградиха победителите в конкурса за най-добро домашно вино

Десетки граждани се включиха в празника, който Община Търговище организира за Игнажден на площад „Независимост“. Програмата започна с изпълнения на коледарската група на Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“, с пожелание към всички съграждани за здраве и благоденствие.

Бяха отличени и победителите в конкурса за най-добро домашно вино за 2019 г. Те бяха определени от професионална комисия от технолози, в състав: инж. Соня Раденкова, инж. Стефан Панайотов и Светослав Пенчев.

В категорията „Червено вино“ наградата е присъдена на Светлан Савов от Търговище, за произведеното от него вино от сортовете сира, памид и мерло. В категория „Бяло вино“ наградата отиде при Илия Георгиев от село Съединение. Виното е направено от бяло десертно грозде. Наградите връчи зам.-кметът инж. Митко Панайотов.

Винотека „Безо“ пък избра да поощри Румен Ангелов от Търговище за собствено произведеното грозде и поддържането на сортовете: памид, димят, хамбургски мискет, липа, отел и афуз.

Общо 19 производители, сред които и 6 дами от цялата община се включиха в конкурса за най-добро домашно вино. Те са от град Търговище и селата Драгановец, Стража, Буховци, Съединение, Макариополско и Бистра, както и от квартал Въбел. В рамките на празника бе проведена и кулинарната изложба на постни ястия „Трапезата на Бъдни вечер“, в която се включиха 23 участници.

С празника, който в народната традиция бележи началото на коледните празници, Община Търговище и лично кметът д-р Дарин Димитров пожелават на всички съграждани светла и споделена Коледа.

Снимки и информация: Община Търговище

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!