BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мика Зайкова с лоша прогноза за новата година

img

Не съм оптимист за новата година.

Това каза в интервю за БНР финансовият експерт Мика Зайкова, научи trg.

„България остава най-бедната, най-неграмотната, най-корумпираната страна. България остава без върховенство на закона. Имаме ръст на БВП, но темпове от 3-4% не са темпове, които водят до доближаване до страните от Европейския съюз.

Системата ни на здравеопазване е в пълен хаос. В годината, в която нямаше засушаване, нямаме вода. Имаме и най-мръсния въздух. От страна за инвестиции и за развитие се превърнахме в страна, която събира боклука на Европа и го гори“, добави още тя.

По думите ѝ през следващата година се очаква да настъпи рецесия, а страна с отворена икономика като нашата е сериозна застрашена.

„Тъй като се влияем от това, което става по света. Не можем да очакваме сериозно подобрение, защото изнасяме стоки с ниска добавена стойност. В продължение на години правим мимикрия на реформа. Най-големият инвеститор са децата ни, които работят навън“, заяви Мика Зайкова.

Блиц

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!