BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Масов мор: В София е като след война на 1 януари

„През час софиянци викат линейка за тежко главоболие, световъртежи и неразположение от махмурлук в първия ден от Новата година“. 

Това съобщи Катя Сунгарска – говорител на Центъра за спешна помощ за София – град и област, научи trg.

 От три години насам обажданията са били най-много в празничната нощ – 464.

За сравнение през 2018-та сигналите за били 430, а в 2017-та 378. Петима са посрещнали 2020 година в токсикологията. Те са били препили и дрогирани, закарани са там с линейка на Центъра за спешна помощ.

В нощта на 31 декември срещу 1 януари за дванадесет часа е имало 12 повиквания за болни деца.

Седем са пострадалите от криминални побои в новогодишната нощ в столицата, оказана е помощ и е закаран за лечение един контузен в катастрофа. Освен тях линейки са викани за 6 битови травми – счупвания и тежки порязвания при готвене.

Двамата са получили инсулти, други трима са били с обострени кардиологични проблеми.

В новогодишната нощ спешните лекари не са викани за откъснати пръсти и травми в резултат на пиратки, не е имало и повиквания за инциденти по време на концерта на площада, уточниха от Центъра за спешна медицинска помощ.

Във Велико Търново пък спешните сигнали са подавани предимно за преяли с обострени язви и гастрити, както и за препили. Нито един от тях обаче, не е бил в тежко здравословно състояние, което да налага спешни медицински интервенции и хоспитализиране.

Двама са ранени при пукотевицата в първите минути на Новата година в Хасково, казаха от спешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в града, където те са приети на лечение. 28-годишна жена е обгорена по гърдите и лицето от запален от неправилния край фойерверк.

Възрастен мъж пък е с контузия на ръката от пиратка, уточниха от лечебното заведение.

Около 70 адреса са посетили екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе, съобщи за „Монитор“ директорът на центъра д-р Иванка Маринова. Обикновено за денонощие в непразнично време посетените адреси са около 50, уточни д-р Маринова. Сигнали са подадени и за два инцидента с физическа саморазправа.

17 души са прегледани в Спешното отделение на УМБАЛ-Бургас в празничната нощ. Те били с обичайните оплаквания за сезона и с влошени хронични заболявания. Сред постъпилите в болницата навръх Нова година има само един случай на алкохолна интоксикация, съобщиха от здравното заведение. Зрелищна катастрофа в първите минути на Новата година стана на кръстовището на улиците „Стефан Стаболов“ и „Сан Стефано“, пред Новата поща. Такси остана в средата на кръстовището с разбита предница. Вторият автомобил, участвал в удара, е бил фолксваген, съобщават очевидци. Според тях именно тази кола е отнела предимство на таксито.

63 души преминаха през Шокова зала на МБАЛ „Света Анна“ във Варна в Новогодишната нощ. 14 от тях са с по-тежки наранявания и са хоспитализирани за болнично лечение. Това съобщиха в първия ден от Новата 2020 година от здравното заведение.

Невнимателно отношение с пиратка изпрати 51-годишен мъж от Петрич в „Пирогов“. В новогодишната нощ той е транспортиран за спешния институт с травма на окото. По първоначална информация състоянието му е тежко. Сред пациентите няма нито един пострадал от пиратки, уточняват оттам. За сметка на това, най-голям е броят на пострадалите с травми на глава, като най-често това са мъже и жени, видимо употребили прекалено много алкохол.

Блиц

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!