BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мария Топалова: Промяната идва! Каузата ни е да върнем младите хора по родните места!

Мария Топалова

Мария Топалова е на шесто място в шуменската листа на коалиция „Продължаваме промяната”. Тя е завършила специалност „Маркетинг и икономика”, работила е в счетоводна къща и в банковата сфера. Има опит в самостоятелен бизнес. В момента е администратор в международна компания за възстановяване на ДДС в чужбина.

„Присъединявам се към отбора на „Продължаваме промяната” и заставам зад каузата – да върнем младите хора по родните им места. Преди години Шумен беше много жив град с млади хора. Имаше няколко болници с достатъчно квалифициран персонал, детските градини на платото до Стария град бяха пълни с деца, а днес всичко това е само спомен”, заяви Топалова.

Тя допълни, че привличането на инвестиции ще осигури нови работни места. Необходимо е да се повиши заплащането на труда, което ще повиши стандарта на живот. Това са фактори, които биха мотивирали шуменци да се завърнат в родния си град.

В програмата на „Продължаваме промяната” една от водещите цели е осигуряване на прозрачна икономическа среда, за да се развиват качествени работни места във всички региони. Това може да се случи чрез стимулиране на предприемачески програми, които водят до устойчиви икономически инициативи.

Друго предложение е осигуряване на обучения за възрастни,  за да се гарантира придобиването на базови дигитални умения, които да изиграят ролята на двигател за постигане на просперираща зелена и дигитална икономика.

Заложени са мерки за стимулиране на работодателите да участват в програми за дуално и професионално образование и стажове.

Очакваният резултат от реализация на мерките в програмата са слизане от първото място по социално неравенство в ЕС и най-малко 78% от хората на възраст между 20 и 64 години да са трудово заети.

„Продължаваме промяната“ е с номер 25 в бюлетината

Пресцентър коалиция Продължаваме промяната

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!