BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лятото е най-сексапилното време от годината – ето защо

Според различни изследвания хората се чувстват по-секси, привлекателни и щастливи през лятото. Освен това, тогава имаме по-голямо желание за секс.

На какво се дължи това?

Слънцето ни носи здраве и енергия

Дългите слънчеви дни ни снабдяват с достатъчно количество витамин D, който е важен за нашата енергия, имунитет и хормонален баланс. Липсата му се свързва с редица заболявания, депресия и понижено либидо. Нормалните нива на витамин D са важни за производството на тестостерон при мъжете и естроген при жени – главните хормони, които оказват влияние върху сексуалното ни желание. Слънцето повишава нивата на серотонин, който ни прави по-щастливи, привлекателни и отворени към флирт и забавления.

Тъй като през лятото дните са дълги, а нощите – кратки, нивата на мелатонин в организма ни спадат, това също допринася да имаме по-силна сексуална енергия.

Лятото е период на забавления и релакс

Обикновено с наближаване на летния сезон нямаме търпение да дойде време за отпуска, да отидем на почивка и да се отдадем на пълен релакс, далеч от забързаното ежедневие. Това, разбира се, ни помага да оставим настрана стреса и умората, повишава настроението ни и увеличава сексуалния ни интерес.

Движението повишава либидото

През летния сезон прекарваме повече време на открито в различни занимания, спорт или просто разходки. Физическата активност и прекарването на време сред природата действат благоприятно на тялото и ума, помагат ни да се отпуснем, да забравим за малко стреса и да имаме желание за интимни преживявания. Разходките край морския бряг или в планината значително ни тонизират и ни правят по-щастливи и сексуални.

По-малко дрехи

Кога ако не през лятото можем да се наслаждаваме на красиви тела навсякъде около нас? На плажа, в бара или дискотека, а дори и на разходка в парка, оскъдното облекло несъмнено провокира сексуален интерес.

По-лека храна

Проучвания показват, че повечето хора намаляват количеството храна, което консумират през летните месеци и наблягат на по-лека и здравословна трапеза. Разбира се, това е логично предвид високите температури, които ни карат да приемаме повече течности, плодове, зеленчуци и сладолед. Това се отразява благоприятно на нашето тяло, кожа, коса, на енергията и настроението ни. Именно през лятото консумираме и повече храни-афродизиаци като морски дарове, диня, ягоди, малини, шоколад.

Каквито и да са причините, факт е, че лятото е най-сексапилното време от годината и ако искате да се възползвате от това и да си гарантирате уникални преживявания, експериментирайте със сексуални стимуланти. Те ще ви помогнат да подобрите своите способности и да се справите с притесненията и проблемите. Така ще се насладите на едно незабравимо и наистина горещо лято.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!