BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекари и медицински сестри от Онкоцентъра влизат в ковид секторите на МБАЛ-Шумен

Комплексният онкологичен център в Шумен ще помогне с медицински кадри на МБАЛ- Шумен за обгрижване на пациенти с COVID-19. Това съобщи управителят на КОЦ д-р Свилен Арнаудов.

Около 30 лекари и медицински сестри от Онкологичния център са дали съгласието си временно и поетапно да влязат в ковид отделенията на областната болница и да облекчат графика на колегите си там през тази и през следващите седмици, докато се овладее новата вълна на заразени с коронавирусна инфекция.

Работата на КОЦ- Шумен продължава по всички направления, плановите операции не са спрени. „Не можем да се лишаваме от онкологични легла, защото в момента има наплив от пациенти с онкологични заболявания, чието лечение не търпи отлагане“, поясни д-р Арнаудов.

В шуменската болница се лекуват 240 пациенти с коронавирус. Само през вчерашния ден в здравното заведение са хоспитализирани 34 души.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!