BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Куклен спектакъл възпитава децата в опазване на околната среда

„Страшната планина“, на режисьора Валентин Владимиров – Валяка, е най-новото заглавие в репертоара на Кукления театър в Търговище. Премиерното представление ще се играе на 8 ноември от 18 часа.

Спектакълът запознава малките зрители с проблема за замърсяването на природата и насочва вниманието им към възможностите за разделно събиране на отпадъците. Идеята на режисьора е да провокира положителна промяна в поведението и да промени нагласите на децата към опазване на градските пространства и околната среда.

На куклената сцена децата ще се запознаят с трима неразделни приятели – костенурката Ния, видрата Катя и водното конче Чечо. Те живеят край малко езеро, сред красивата природа, и редовно и старателно почистват своя дом. Недалеч от тях се издига огромна планина, наричат я Страшната планина, защото отвъд нея се чува ръмженето на непознати чудовища.

Един ден Страшната планина внезапно се срутва и затрупва малкото езерце. Ния, Катя и Чечо се озовават сред боклуците, от които планината е издигната, защото тя всъщност се оказва градското сметище, а „чудовищата“ са камионите от „Чистотата”.

Тримата приятели решават да открият виновника и се впускат в едно динамично приключение, което ги отвежда в града на хората. А с кого ще се срещнат там и дали той ще успее да им помогне, ще разберете, ако гледате представлението на ДКТ Търговище – „Страшната планина”.

В ролите ще видим актьорите: Милен Алексиев, Диляна Димитрова, Моника Угренова.

Музиката е на Диян Димитров

Сценография: Стефанка Кювлиева

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!