BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кубратския кмет на проверка в „Дряново“ – асфалтират главната улица в квартала

Снимка пресслужба на Община Кубрат

Кметът на Кубрат Алкин Неби и неговият заместник Мирослав Йорданов днес извършиха инспекция в кубратския квартал „Дряново“, а поводът за кметската визита бе проверка на строително-ремонтните дейности, които се извършват на ул. „Назъм Хикмет“ по проект за реконструкция на части от улична мрежа в кубратския квартал и село Савин.

От пресслужбата на общинската администрация припомнят, че първата копка за цялостното асфалтиране на най-голямата квартална улица в „Дряново“ бе направена на 5 юни. Към днешна дата вече е положен основен пласт асфалт с дължина от над 800 м., като общата дължина за асфалтиране на цялата улица, с два плътни слоя по проект, е малко над 1,2 км. Слоевете асфалт, битум и емулсия се уплътняват, замерват и валират. Общата стойност на инвестицията в Кубрат и Савин е в размер на 1 120 410,87 лв.

На днешната среща кметът Неби изказа задоволството си от свършеното на терен и пожела на всички успешна и ползотворна работа с уверението, че проверките от страна на Община Кубрат ще продължават.

След края на цялостното асфалтиране ще бъдат положени маркировка и знаци. Към момента се отстраняват и компрометирани участъци по тръби на канализацията, част от уличната мрежа на ремонтния участък. Конкретната цел на проекта е възстановяването и подобряването на уличните параметри, съоръженията към тях и носимоспособността на настилката, чрез което ще се осигурят условия за експлоатация и безопасност на движението, ще се подобри отводняването и ще се удължат междуремонтните периоди. Проектът се изпълнява по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, сключен между Община Кубрат и Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. съфинансирана от Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!