BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Костадинов: Край на мръсният американски колониален режим. Ще възродя България

Кocтaдин Кocтaдинoв – лидерът на политическа партия „Възраждане“, e peшeн дa пpoмeни тoвa, което се случва в страната ни, и да върне българското образование, българската култура и икономика на нивата им отпреди 30 години.

Toй е категоричен, чe щe пpeмaxнe aмepикaнcкия кoлoниaлeн peжим, кoйтo зaдyшaвa Бългapия в пocлeдно време.

Лидерът идва от обикновено семейство с баща, който изкарвал прехраната си като заварчик, а майка му била чистачка на градските басейни в морската столица. Костадинов е роден в крайния варненски квартал „Аспарухово“, но е израснал във „Владиславово“. Споделя, че спомените му за живота там са предимно с миризмата на риба, както и на печени пиперки.

„Средата, в която живеех, трудно може да бъде наречена градска, имах едно много хубаво и щастливо детство, за което съм благодарен на своите родители“, споделя още той.

Още от малък заявява категорично, че когато порасне голям, иска да стане археолог, историк и писател. А близките му поглеждат с насмешка, защото не проумяват как може да стане и трите неща.

„Изсмяха ми се и ми казаха – няма как да станеш и трите, а аз им обясних, че първо ще съм археолог и ще копая, ще разкривам стари крепости. След това няма как да не съм и историк, а после ще описвам това, което съм открил, и така ще стана писател. Всички много ми се радваха, макар и с недоверие. А всъщност аз успях да сбъдна и тази си мечта. Да, не станах археолог, но като директор на музея в Добрич, в продължение на 4 години успях да осъществя няколко много големи археологически експозиции“.

Завършва първото си висше образование във Великотърновския университет със специалност „Балканистика“.

„Аз избрах не просто ВТУ, а Велико Търново. Бях приет и в Софийски университет, но изричното ми желание винаги е било да уча в старата столица. Това е един от най-хубавите български градове и едни от най-любимите ми детски спомени са именно посещенията ми на Царевец и разходките из старата част“, спомня си Костадинов.

След като завършва първото си висше образование, решава, че има достатъчно желание и дисциплина и може да продължи да учи. А и макар и с няколко години закъснение, се вслушва в съвета на своя баща, който, още когато е трябвало да избира къде и какво да учи след средното си образование, го е посъветвал да запише право.

„Моето момче, запиши право, това е единствената професия, която можеш да работиш, без да имаш началник, а аз му отговорих – е, какво толкова лошо има в това да имаш началник. В крайна сметка го послушах и завърших и право и това беше най-доброто ми решение. По политически причини на мен не ми е позволено да упражнявам първата си професия, а именно – учител по история, както и да работя в сферата на културата. Работих като директор на Регионалния исторически музей в Добрич, но с много сериозен политически натиск ме принудиха да напусна“, споделя още той.

В момента това, с което се издържа, е именно юридическата му правоспособност.

Междувременно, след като завършва и втората си специалност, решава да се яви на конкурс за докторанти в Българска академия на науките, където успява да защити дисертация на тема „Русините в Централна Европа – история и съвременност“.

„Историята и археологията са нещо, което е буквално вплетено вътре в мен. Искам да направя всичко възможно България да успее да разкрие напълно своето културно-историческо наследство. Това, което все още лежи под земята или е плод на иманярски набези, както и това, което е разкрито, занемарено и неподдържано. Искам да променя всичко това и българският народ да се гордее с това, което е имало и има“, твърдо заявява той.

Автор е и на няколко книги и документални филми. Една от най-известните е „Третата национална катастрофа“ относно демографската криза в България. Издава я през 2011 година малко преди последното преброяване в държавата. А работата по нея започва още като студент. Захваща се с нелеката задача, защото иска да покаже начина, по който държавата ни се обезлюдява. Прави и поредица от карти, за да се види как се променя етническият баланс в страната. Твърди, че нещата, които е предвидил, вече са факт и това е поредният от стимулите му да се занимава с политика.

„Политическият елит в държавата мисли не как да спаси България, а как да я унищожи“, категоричен е той.

През 2015 г. Костадинов издава свой учебник по родинознание за деца от първи до четвърти клас.

Когато синът му е в трети клас, а съпругата му се разболява и се налага той да помогне за домашните на малчугана, с изненада осъзнава как в учебника „Човекът и обществото“, голяма част от историята е съкратена или изопачена.

Той оспорва съдържанието му, като според него в учебника непрекъснато се изтъква етническото многообразие в България, а българският етнос се подценява и споменаването му се избягва.

„Като видях и прочетох всичко, аз останах без думи, с треперещи ръце разгледах целия учебник и побеснях. Веднага след това написах една статия в личния ми блог и дадох заявка, че ще напиша нов такъв по родинознание, който да бъде полезен и с абсолютната историческа истина в него“, разказва за това как се е появила идеята му.

Сяда и го написва за едно лято. Използва стари учебници, осъвременява ги, добавя свой текст. Изданието излиза за рождения ден на дъщеря му. Отказва се от авторските права и го раздава абсолютно безплатно. Прави го, защото за него това е начинът да се бори със сбърканата ни образователна система. Учебникът е раздаден в над 150 хиляди хартиени екземпляра, а според официални данни онлайн версията му е изтегляна над половин милион пъти.

Любопитен и интересен факт за него е притежанието на огромна библиотека, която е изградил в дома си. В нея има над 5 хиляди книги, като всички те са прочетени от него. Освен четенето той има и друга страст и това е гмуркането, като дори има своя професионална екипировка, за да упражнява това свое хоби.

Всички знаят, че е бил член на ВМРО до 2012 г. Напуска в началото на 2013 г. Причината за напускането се състои в разминаване на вижданията на Костадин Костадинов с тези на партията. Разграничава се от тях, тъй като не вярва в истинността на техните мотиви. Дори ги счита за фалшиви патриоти и смята, че действията им показват точно това.

Той събира съмишленици от цялата страна в старата българска столица Плиска, с които учредява политическа партия „Възраждане“. На учредителното събрание е избран за председател на партията. „Възраждане“ за него е инструмент за спасение на българския народ. Въпреки че, отдаден на каузата, пренебрегва семейството и личния си живот, той получава удовлетворение от това, че от ден на ден има все повече пробудени българи и това си заслужава в името на българския народ.

Дияна ГАНЕВА / БОРБА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!