BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Конкурс за домашно вино, кулинарна изложба и дегустации на Игнажден в Търговище

Конкурс за най-добро домашно вино, кулинарна изложба на постни ястия и дегустации организира Община Търговище на 20 декември,  Игнажден. Началото е в 10.00 часа на площад „Независимост“.

Записването за участие в конкурса за вино е в срок до 13 декември, в стая № 91, ет. 4 на Община Търговище. Участниците трябва да предоставят вино, бяло и/или червено, от реколта 2019, налято в бутилка (минималното количество е 0,5 литра а максималното – 2 литра), както и да подадат следната информация: име на производителя; населено място; сорт/сортове грозде, от които е приготвено виното; собствено производство ли е гроздето или e закупено. Всеки участник ще получи регистрационен номер, под който тричленно професионално жури, без да знае името на производителя, ще определи по 1 победител и в двете категории – за бяло и червено вино. Оценяването на вината ще стане в периода до 14-19 декември. Наградите на отличените ще бъдат връчени на 20 декември, а публиката ще има възможност да дегустира вината на участниците в конкурса.

Записването за участие в кулинарната изложба пък е до 17 декември, на телефон: 0601 6 86 93. Всеки участник има право да представи по 1 постно ястие, което обичайно присъства на неговата семейна празнична вечер на 24 декември. Кулинарните експонати трябва да бъдат придружени с табелка – трите имена на участника, населеното място, име на гозбата и рецептата. Всеки участник, при регистрация, ще получи номер, с който автоматично се включва в томбола с предметни награди. Гостите на празника ще могат да дегустират всички гозби.

По време на изложбата Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ ще представи коледарска програма с танци и наричания за здраве и берекет.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!