BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Книга “Под дъгата на Европа” пишат младежи от Търговище – посланици на Европейския парламент

Книга “Под дъгата на Европа” пишат младежи от Търговище – посланици на Европейския парламент. Възпитаниците на Първо СУ “Св. Седмочисленици” работят по онлайн изданието по повод Деня на Европа – 9 май. Партнират им центърът “Европа директно” в Шумен и Регионалната библиотека в Търговище, съобщи за БТА старшият посланик и преподавател по български език и литература Анета Милева.

“Приказки под дъгата на Европа” е издание за деца. Младежите разказват истински истории за места, герои и събития от реалността. Някои от приказките са авторски, а за други е черпено вдъхновение от действителни случки.

“Във всички тях търсим отговор на големите въпроси за живота и неговия смисъл. За намесата на човека в природата и в световния ред. За връзките между хората, за любовта и толерантността и за конфликтите, породени от липсата й”, казват в предговора младите автори.

Според тях книгата е опит да се покаже, че точно сега е важно да сме по-загрижени един за друг и заедно да посрещаме предизвикателствата, които носи COVID-19.

Вярваме, че социалното дистанциране е единственото ефективно решение, но то не пречи на свободната комуникация. Връзката с външния свят е възможна виртуално – чрез интернет и социалните медии. Затова избрахме формат, чрез който историите ни да достигнат до читатели от всяка точка на света, обясняват идеята си учениците.

“Приказки под дъгата на Европа” е с “отворена” композиция и може да се допълва – всеки читател може да стане автор със своя история. Илюстрациите са дело на малките художници от училището с ръководител Силвия Малинова.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!