BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Китай клекна – ще каже истината за COVID-19

Китай съобщи, че ще подкрепи разследване на Световната здравна организация (СЗО) за установяване на произхода на коронавируса, научи ТРГ.

Но Пекин подчерта, че всяко разследване трябва да бъде научно, а не в политически контекст.

САЩ обвиняват азиатската държава, че не е прозрачна за това как се е разпространил COVID-19 и заради това се е провалила и не е успяла да спре заразата. Китайското правителство отхвърля обвиненията.

Говорител на китайското външно министерство обвини държавния секретар Майк Помпео в „измисляне на лъжи, за да покрие друга лъжа“.

Преди няколко дни говорител на Европейската комисия обяви, че страните членки ще участват в подготвянето на проекторезолюция за „независим преглед“ на пандемията от COVID-19 на виртуална среща на Световната здравна асамблея на 18 май.

Китай съобщи един нов случай на заразен с коронавирус на 7 май в сравнение с два случая ден по-рано. Няма нови внесени случаи от чужбина, поясни Националната здравна комисия. Комисията съобщи още за 16 нови случая без симптоми спрямо 6 ден по-рано.

Общо в Китай заразените са 82 886, а починалите са 4633.

По последни данни на Световната здравна организация по света има около 3,6 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 254 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии.

Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 3,8 млн. случая и над 269 000 починали в 187 държави, възстановили са се повече от 1,28 млн. души.

блиц

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!