BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ким Чен Ун продължава с писмата след мистериозното си изчезване

img

Северна Корея съобщи, че нейният лидер Ким Чен-ун е изпратил до руския президент Владимир Путин писмо, в което го поздравява по случай 75-ата годишнина от победата на съюзниците във Втората световна война и пожелава на Русия успех в борбата с епидемията от коронавируса, научи ТРГ.

Според севернокорейската осведомителна агенция КЦТА в писмото си Ким „искрено желае на президента и народа на Русия сигурна победа в усилията им да изградят могъща Русия, продължавайки традицията на великата победа във войната, и да предотвратят разрастване на заразата от новия коронавирус.

Съобщението беше разпространено от КЦТА ден след като тя предаде, че Ким е изпратил лично послание до китайския президент Си Цзинпин, в което го хвали за успешното овладяване на епидемията от Ковид-19 в Китай.

Някои експерти казват, че Пхенян може да засили дипломатическата си активност спрямо съседите, и особено Китай, в търсене на икономическа помощ, след като за месеци затвори границата си, за да се предпази от коронавируса, отбелязва АП.

блиц

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!