BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иновативни училища от Търговище и Хисаря обмениха добри практики

Учители и ученици от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ посетиха Хисаря, където споделиха опит и добри практики в обучението. Обменът със СУ „Христо Смирненски“ се осъществи в рамките на националната програма „Иновации в действие”, съобщи директорът на търговищкото училище Севдалина Зафирова.

Партниращите образователни институции се възползваха от възможността да популяризират своите идеи и да ги демонстрират на място в избраното училище партньор. Посещенията бяха планирани като диалог между съмишленици, които търсят нови пътища към различното образование. Работните срещи протекоха и като връщане назад в историята и културата на двата града.

При гостуването си в Търговище, в началото на месеца, педагозите от Хисаря разгледаха природните и културните забележителности на града, посетиха “Мисионис” и Велики Преслав. И обратно – хилядолетната история на Хисаря и богатството на града – минералната вода, бяха представени от домакините, разказа още Зафирова.

По време на тридневните визити се проведоха и открити уроци по български език, история здравно образование и английски език.  В представянето на иновативните практики участваха учители и експерти от РУО.

Предстои изготвянето на съвместен продукт от мобилността – обща презентация и електронни уроци. Целта е популяризиране на иновациите.

Първо СУ “Св. Седмочисленици” е най-старото училище в града и едно от първите в страната, които работят по програмата за иновативните училища – вече три години.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!