BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Илтер Бейзатов пак втори в листата на ГЕРБ, ДПС отново с Мустафа Карадайъ начело

Хамид Хамид и Айсел Руфад регистрираха днес листата на ДПС.

Кандидат-депутатската листа на коалиция ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 11 юли е регистрирана днес в Районната избирателна комисия в Шумен. На първите четири позиции в бюлетината са кандидатите от предишните избори. Водач на листата отново е бившият министър на образованието Красимир Вълчев. И на тези избори на второ място е Илтер Бейзатов, син на шефа на Паламара, доскорошен активист на ДПС и един от най-силните хора на Доган в Североизтока Бейзат Яхя. Трети е Димо Георгиев.

На четвърто място е д-р Николай Стефанов, следван от Димитър Александров, Деница Спасова, д-р Румен Генов, адв. Ралица Тодорова, инж. Ахмед Еминов, инж. Добри Стоянов, инж. Мариан Ангелов и Евгений Цанков.

В РИК – Шумен днес е регистрирана и листата на ДПС, съобщиха от партията. Водач в бюлетината отново е лидерът на Движението Мустафа Карадайъ. Листата е регистрирана от областния председател на ДПС-Шумен Айсел Руфад и зам.-председателя на ПГ на ДПС и  депутат от Шумен в 45-тото НС Хамид Хамид, но от ДПС не посочиха кои са кандидатите на останалите позиции в листата.

След изборите през април за ГЕРБ гласуваха 19 731 или 27,35% от избирателите в областта. Втори бяха ДПС с 16 139 гласа, или 22,37%. Двете формации вкараха по двама народни представители от Шумен в 45-ия парламент – Красимир Вълчев и Илтер Бейзатов от ГЕРБ, и Мустафа Карадайъ и Хамид Хамид от ДПС. Малко след това обаче директорът на ПЕГ „Н. Й. Вапцаров“ в Шумен и трети в листата на ГЕРБ Димо Георгиев се закле като народен представител в 45-тия парламент. Той зае мястото на

Красимир Вълчев, който като член на Министерския съвет в оставка трябваше да изпълнява функциите си като министър на образованието до избирането на ново правителство.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!