BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изследват за коронавирус персонала на II Вътрешно отделение на МБАЛ-Търговище

Снимка МБАЛ-Търговище

Проби за PCR-изследване за коронавирус на медицинския персонал от II Вътрешно отделение на МБАЛ -Търговище са взети днес. Очаква се резултатите да станат ясни в рамките на утрешния ден, съобщиха от пресцентъра на Областната управа.

От началото на седмицата до момента в Търговище са взети проби за вирусологично изследване на 38 лица. В това число са изследвани 8 души – медицински персонал и пациенти, от Отделение по хирургия при МБАЛ – Търговище, 22 лица, работещи в Хоспис (Дом за стари хора) – Търговище, както и 7 служители и 1 дете от КЗСУ – Търговище. Получените резултати са отрицателни.

Направени са и 13 броя бързи тестове на контрольори от Национално ТОЛ-управление – клон Търговище, работили на контролно-пропускателните пунктове на областния град. Техните резултати също са отрицателни.

В лабораторията по микробиология и вирусология към УМБАЛ „Света Марина” – Варна са направени PCR-изследвания по общо 304 проби, взети от жители на Търговищка област. Всички получени резултати са отрицателни, с изключение на регистрирания с COVID-19 пациент, настанен за лечение в МБАЛ – Търговище – мъж на 53 г. от с. Зараево, общ. Попово.

От началото на извънредното положение до вчера на територията на област Търговище са били карантинирани общо 1830 лица. За 1207 от тях 14-дневният период на домашна изолация вече е изтекъл. Под наблюдение остават 623 жители. Всички те подлежат на ежедневен контрол от служители на РЗИ и ОПЛ.

От Областна управа посочват, че всички, ангажирани с превенция и неразпространяване на инфекцията в областта работят непрестанно и усърдно

Областният управител Митко Стайков, който е и председател на Областния кризисен щаб, апелира: „Спазвайте правилата за превенция срещу COVID-19!”

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!