BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изсичат опасни борове

14 от дърветата в боровата гора край старините във Велики Преслав са изсъхнали и трябва да бъдат премахнати. Това установи комисия от лесовъди, която след сигнал на граждани направи оглед на дърветата, съобщиха от СИДП.

Според експертите боровете са опасни, защото могат да паднат във всеки един момент, а районът е любимо място за почивка на хората от града. В боровата гора има детски кът, сцена и малко кафе, като всекидневно десетки деца и техните родители посещават мястото.

По предложение на директора на ДГС-Преслав инж. Живко Алексиев, веднага след отсичането на изсъхналите дървета, ще бъдат залесени нови. От стопанството ще закупят едроразмерни фиданки от разсадниците в района и ще ги залесят през Седмицата на гората /5-11.04.2021г./, заедно със служители от община Велики Преслав.

Черният бор не е типичен за нашия район и надморска височина и с промените в климата все повече иглолистни започват да съхнат. Най-вероятно и през следващите години ще има дървета, които ще се наложи да бъдат премахнати, заради безопасността на хората, но сме решили на мястото на всеки изсъхнал бор да залесяваме по два нови, обясни инж. Алексиев.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!