BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Иванов: Решението е морал и солидарност срещу кризата!

Кандидатите на БСП на откриването на предизборната кампания в Шумен. Снимки пресцентър БСП

С доверие ще възродим силата на институциите

Ще възстановим върховенството на закона, ще възродим силата и авторитета на институциите и ще върнем морала в българската политика! Това заяви водачът на листата на БСП за България Иван Иванов по време на официалното начало на предизборната кампания на коалиция БСП за България в Шумен. Социалисти, кандидат-депутати и симпатизанти на левицата се събраха пред Паметника на свободата под Илчов баир, за да кажат ясно „НЕ на политиките в полза на монополите, корупцията и задкулисното управление.

„Скъпи шуменци, приятели, съпартийци! Имаме 21 дни до шанса за промяна! Българите не желаят да живеят повече в страх, оковани в обръчи от фирми, зависимости и политически натиск! Днес заставаме пред вас, за да получим Вашето доверие! С това доверие ще възстановим върховенството на закона, ще възродим силата и авторитета на институциите и ще върнем морала в българската политика! Ще се борим за солидарност и справедливост в тази тежка криза, чиито жертви са всички български граждани!“, категоричен бе Иван Иванов.

Иван Иванов, водач на листата на БСП в Шумен

БСП ще остави парите от данъците на общините

Директорът на археологически музей във Велики Преслав Александър Горчев, четвърти в листата на БСП, подчерта, че трябва да се промени сегашният порочен модел на подаяния от премиер-министъра за българските градове. „Ние предлагаме нов и справедлив модел на данъците, които да се изразходват чрез честно преразпределяне!“, каза Горчев и посочи конкретните предложения на БСП: една пета от данъците в градовете да остава в съответната община, а една десета от ДДС от търговията на дребно да влиза в местния бюджет.

Пенсионери броят стотинки за лекарства – това е филм на ужасите

Здравеопазването в България е сринато, а тежката здравна криза извади наяве всички проблеми на сектора, посочи д-р Красимира Бунова, трета в депутатската листа на БСП. Тя припомни, че през последната година всички видяхме на опашките пред аптеките родители и пенсионери, които брояха последните си стотинки за лекарства. „В 21 век това звучи като филм на ужасите и то без край!, допълни д-р Бунова. Затова коалиция БСП за България ще намали ставките на ДДС на лекарствата и на храните на 9 процента, ако получи управленски мандат, заяви д-р Бунова.

БСП ще освободи от данък младите хора и ще преизчисли пенсиите

„Бедността в страната и в Шумен е като заразното управление от последните 12 години – все по-страшна и безскрупулна“, каза областният и общински лидер на БСП Веселин Пенчев, втори в листата на левицата. Той обяви, че още в първите месеци от своето управление БСП ще предложи освобождаване от данък върху доходите на всички млади хора до 26 години. Веднага ще започне и преизчисление на пенсиите, подчерта Пенчев: Категорични сме, че пенсиите незабавно трябва да се преизчислят, за да спрем мизерията на възрастните българи!

Кандидатите в листата на БСП тръгнавт на избори с ясни и конкретни ангажименти

Безплатни детски градини и безплатни учебници до 12 клас

БСП предвижда в програмата си конкретни мерки, насочени към децата и семействата, посочи Лили Петрова, пета в депутатската листа на левицата. „Детските градини може и трябва да станат безплатни за всички деца, а българските ученици да получават безплатни учебници през целия си курс на обучение до 12-ти клас“, заяви Петрова и подчерта: Можем да върнем възрожденския пиедестал на българското образование!

Не се страхувай и гласувай – с грижа за хората!

Имаме ясни и работещи решения за излизане от 12-годишната спирала от кризи, лъжи и откровен политически рекет, категорични са кандидатите на БСП за България. И призовават: България може да бъде различна, ако гласува за промяна на 4 април! Не се страхувай и гласувай – с грижа за теб, за семейството си, за приятелите си! С мисъл за България, с грижа за Шумен! С грижа за хората!

Пресцентър коалиция БСП за България-Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!