BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравната комисия подкрепи избора на д-р Арнаудов за управител на КОЦ – Шумен

Д-р Свилен Арнаудов

Комисията по здравеопазване подкрепи на днешното си заседание избора на д-р Свилен Арнаудов за управител на Онкоцентъра в Шумен.  По-рано д-р Арнаудов спечели конкурса за началник на КОЦ–Шумен и кандидатурата му трябва да бъде гласувана на предстоящата сесия на местния парламент.  Днес с 4 гласа „за“ и един негласувал здравната комисия одобри избора му.

Д-р Арнаудов представи приоритетите си като бъдещ управител на Онкоцентъра. Председателят на здравната комисия д-р Ивайло Петров му зададе няколко въпроса във връзка с кадровото осигуряване и апаратурата на лечебното заведение, съвместната дейност с областната болница и вижданията на новия управител за бъдещето на КОЦ – Шумен.

В момента средната възраст на работещите във всички лечебни заведения е над 50 години, така че през предстоящият тригодишен мандат Онкоцентърът няма да бъде засегнат от кадрова криза, обясни д-р Арнаудов. Той обаче си поставя като задача привличането на млади кадри, които да бъдат обучени от опитните специалисти. Повечето от лекарите имат около 10 години до пенсия, затова в този период трябва да се обучат нови кадри, но няма опасност лечебното заведение да остане без специалисти в нито едно направление, увери д-р Арнаудов.

Според него, още през следващите месеци трябва да се мисли за купуване на трети линеен ускорител. За целта Центърът разполага със собствени средства, но ще се наложи да тегли и кредит.  Друга задача, която новият шеф на КОЦ- Шумен си поставя, е разширяване на състава на хирургичните отделения и изграждането на нова операционна зала. Д-р Арнаудов заяви, че иска онкоцентърът да се оформи като база за специализация на млади хирурзи. „Идеята ми е на базата на досега изграденото, да се надгражда“, коментира д-р Арнаудов.  Той допълни, че ще се работи активно и за купуване на магнитен резонанс.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!