BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Затварят входовете към заслоните на Шуменското плато

Всичките 17 заслона на Шуменското плато предварително ще бъдат обходени и входовете към тях ще бъдат затворени със сигнални ленти,съобщиха от Общината.

Във връзка с предстоящите празнични и почивни дни от общинската администрация призовават гражданите да спазват разпорежданията и наложените превантивни мерки срещу разпространението на коронавируса COVID-19

Оттам напомнят, че разходките на Шуменското плато, Кьошковете и Градската градина вече са разрешени, но с условия. Не се позволява събирането на хора по заслоните. Остава в сила ограничението за движение с автомобили към и на територията на Шуменското плато. През контролно-пропускателните пунктове ще бъдат пропускани само велосипедисти и пешеходци.

Поставени са указателни табели за маршрута на движение при влизане и излизане от парка “Кьошковете”. Придвижването към паметника “Създатели на българската държава” става само по страничните пътища, а не по стъпалата, където трудно може да се спазва дистанция, ако има много хора. Забранена е употребата на алкохол, не се разрешава сядането на тревни площи и пейки на територията на всички паркове и градини.

Обозначени са входът и изходите в Градската градина. На останалите места, от които може да се влезе или излезе от градината, има ограничителни ленти, за да не се допуска преминаване през тях. По пешеходната зона от пл. „Оборище“ до пл. „България“, както и в Градската градина са поставени надписи, които напомнят, че трябва да се избягва докосването на повърхности, сядането на пейки и тревни площи. Детските и спортните площадки също са оградени с ленти и влизането в тях не е разрешено.

Екипи от служители на общината, природния парк и полицията ще извършват засилени проверки за спазване на ограниченията и ще съставят актове на нарушителите. Затова от общината отправят апел към гражданите да се съобразяват с разпорежданията и да спазват обозначенията, за да не се стига до наказания. Задължително е носенето на предпазни маски за лице и спазването на дистанция от два метра и половина. Деца до 12 години задължително трябва да са с родител или възрастен член на семейството.

Местната управа благодари на всички, които спазват правилата и така помагат да запазим здравето и живота на своите близки и на другите хора. От нас зависи как ще се справим и дали скоро ще можем да се разхождаме, да спортуваме в парковете и градините и да продължим живота си в по-нормален ритъм, посочват от кметството.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!