BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва ремонт на парк „Юкя“ в Търговище

Започва ремонт на парк „Юкя“ в Търговище. Това обяви кметът д-р Дарин Димитров на брифинг днес в парка. Основната част от ремонтите ще се извършват от Общинското предприятие „Флора“, като в дейностите ще се включи и БКС.

„Всички искаме едно – открити пространства, зеленина и приятни места, където да се разхождаме. Съдя за това и по отзвука от посещаващите новия парк „Роден кът“, коментира кметът д-р Димитров.

Планира се реновиране на основната алея, която е с дължина от 1 км. Служителите на „Флора“ в момента поставят нови бордюри, а асфалтирането ще извърши БКС. По протежението на алеята ще бъдат поставени и нови пейки.

Обновяването на стълбите в парка ще бъде предвидено в новия програмен период на Европейския съюз 2021-2027 г., тъй като изисква твърде големи инвестиции, разясни кметът. „Има проект, който е готов, от 2012 г. Работи се по актуализирането му, така че да можем да кандидатстваме за европейско финансиране“, каза д-р Димитров.

Директорът на „Флора“ Асен Чакъров разясни, че съществуващата детска площадка в парка ще бъде изцяло обновена, като тя ще бъде за деца до 3 години. „В непосредствена близост до нея ще има и нова, за деца до 12 години, по подобие на тази в „Роден кът“, заяви Чакъров. Той посочи още, че през тази година предприятието е засяло в парк „Юкя“ и 46 липи, които са на 13-годишна възраст.

Кметът коментира, че на следващ етап, при осигуряване на финансиране, в парка ще се изгради и осветление.

Припомняме, че обновяването на зелените пространства и парковете „Юкя“ и „Роден кът“ е сред приоритетите в управленската програма на кмета д-р Дарин Димитров.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!