BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Европейската комисия провежда кампания за насърчаване на ваксинирането у нас

Представителството на Европейската комисия в България провежда мащабна кампания за насърчаване на ваксинирането срещу COVID-19 “България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!”, съобщават от „Европа Директно“ – Шумен.

Кампанията допълва усилията на българските здравни власти при информирането на гражданите за ползите от имунизирането срещу коронавирус и се осъществява с подкрепата на Министерството на здравеопазването и в партньорство с Българския лекарски съюз, Световната здравна организация, УНИЦЕФ, Националното сдружение на общините в България и други партньорски организации.

„Целта е с положителни послания да се насърчи и информира онази част от българските граждани, които все още имат колебания относно ваксинирането.“, уточни председателят на ИЦ „Европа Директно“ – Шумен, Росица Василева.

Според изпълняващия длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов България и Европа са в решителен етап от борбата с пандемията.

„Сега, когато наличността на безопасни и ефикасни ваксини в ЕС е гарантирана, трябва да използваме момента максимално бързо да постигнем ваксиниране на поне 70 на сто от възрастното население.“, посочва той, цитиран в съобщението. Кюланов отбелязва, че поставянето на ваксина е лично и доброволно решение. „Всеки от нас често се поддава на емоции и именно заради това отправяме емоционално послание към хората – да послушат сърцето си, но и да потърсят достоверна информация.“, заявява той.

В рамките на кампанията се излъчват видеоклипове, послания за радиослушателите и други визуални комуникационни материали, благодарение на които Представителството на ЕК у нас се надява да ангажира българите да научат повече за ваксините от лекарите и от медицинските експерти.

Масовото разпространяване на дезинформация за коронавируса и ваксините често води до колебания и объркване, ето защо е важно българите да се информират за своето здраве само от авторитетни източници. Затова Представителството на Европейската комисия в България събира на специална интернет страница основните факти относно ваксинирането срещу COVID-19. Там гражданите на достъпен и лесен за възприемане език ще намерят на едно място отговорите на въпросите около ваксинирането, които най-често ги вълнуват. Посочени са препратки към информационните сайтове на компетентните български здравни власти и на съответните европейски и международни организации – Европейската агенция по лекарствата, Световната здравна организация и др.

Повече за кампанията вижте на: https://ec.europa.eu/bulgaria/events/vaccination-campaign_bg

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!