BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Европа Директно“ откри информационен център от ново поколение в Шумен

Жителите на Североизточна България ще имат още по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз, благодарение на новооткрития център „Европа Директно“, който започва да действа от днес в областите Търговище и Шумен. Офисът се намира в на ул.„Оборище“6 в Шумен и е част от общо 424 информационни центъра от ново поколение, лансирани от Европейската комисия в целия ЕС. Целта на тези центрове е да укрепят връзката между институциите на ЕС и гражданите, независимо къде живеят те.

Участие в откриването взе ръководителят на отдел Комуникации на Европейската комисия в България – Бойко Благоев. Поканени бяха и множество уважавани граждани, дали своя принос в развитието на града.

Европа Директно - Шумен

„Офисът е нов, нови са амбициите ни, както и предизвикателствата пред нас. Със сдружение АлДоРа работим от много години и вече със сигурност Европа ще е по-близо до гражданите“ – каза Бойко Благоев по време на откриването. Той уточни, че Информационният център ще служи като връзка между ЕС и неговите граждани на местно и регионално ниво. Сред основните му задачи са да дава информация по най-актуалните теми в Европейския съюз.

В момента една таква тема е ваксинационната кампания.

„Ние, от представителството на ЕС, организираме комуникационна кампания за ваксинацията и разчитаме центърът „Европа Директно“ да продължи да работи с местните медии и чрез тях да информира гражданите и бизнеса. Разчитаме също гражданите да са активни и информацията да стига не само от Брюксел към Шумен, но и обратно – до хората, които вземат решенията и работят по политиките в европейската столица“ – изрази надежда Благоев.

Европа Директно - Шумен

Европейският информационен център в Шумен разполага със сериозен ресурс и възможности да съдейства на гражданите, бизнеса и неправителствения сектор за тяхното активно включване в процеса на взимане на решения в ЕС, участие в прилагането на политиките и разбира се, пълно прилагане на техните права и задължения.

Офисът на „Европа Директно“ – Шумен е отворен за всички въпроси относно правата и възможностите на гражданите за бизнес, работа, образование, живот и пътуване в държавите – членки на ЕС. Често те не са запознати добре с предимствата на европейското гражданство, за да се възползват напълно от него.

„Добре е хората да знаят, че винаги могат да почукат на вратата на центъра „Европа Директно“, защото това е вратата към Европейски съюз.“ – добави Благоев.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!