BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Красимира Бунова: Неадекватните мерки на управляващите създават хаос в пика на заразата!

Д-р Красимира Бунова

Не е време за разхлабване на мерките, защото в момента има много болни с Ковид навсякъде, включително и в Нови пазар. Това заяви кандидат-депутатът от БСП д-р Красимира Бунова по повод обявеното от здравния министър поетапно разхлабване на мерките от 1 април, което предвижда отваряне на кина, театри, магазини, заведения и фитнес зали. Ден преди това обаче националният информационен портал отчита рекордните 5 176 новозаразени за последното денонощие, което е ръст с 679 човека. Само през последните 24 часа в страната са починали 155 души с коронавирус и са хоспитализирани 9 811.

„Освен много болни, има много случаи на усложнени пациенти и много починали, затова моето лично мнение е, че сега не е моментът за разхлабване на мерките, сега е пикът на заразата, а едно отваряне на заведения, клубове и кина веднага ще доведе до нов ръст на заболеваемостта“, подчерта д-р Бунова, личен лекар в Нови пазар с над 3 500 пациенти.

Сред пациентите на д-р Бунова също има много болни и карантинирани. Броят им се увеличи значително през последната седмица, отчита лекарката. И допълва, че днес нещата са малко по-спокойни, защото хората си стоят в къщи и ограничават контактите си. „Вижда се, че досегашният локдаун поуспокои обстановката, но ако се разхлабят мерките, ще се получи обратният ефект“, коментира д-р Бунова.

Според нея, локдаунът трябваше да се удължи поне с още 10 дни. „Има главни епидемиолози и национален щаб, които следят ситуацията и преценяват, но не знам как решават за мерките на фона на толкова много болни и смъртни случаи“, каза д-р Бунова.

Срещу разхлабване на мерките се обявиха и спешните медици в страната, които посочиха ръста на заболелите и тежките случаи и предупредиха, че колкото повече са заразените, толкова по-голям ще бъде броят на усложнените пациенти по време на и след Ковид инфекцията.

Пресцентър БСП за БългарияШумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!