BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Драма, поезия и ужаси „превзеха“ Първа гимназия

Мрак и зловещи сцени завладяха Първо СУ „Св.Седмочисленици“. Но не като част от криминална хроника, а като урок по английска литература, проведен на езика на Едгар Алан По. Именно сцени от неговото творчество бяха пресъздадени от деветокласниците от профил Природни науки.

Те успяха да се потопят в епохата на американския романтизъм като рецитираха в оригинал най-известното стихотворение на американския автор – „Гарванът“.

Публиката имаше възможност да направи оригами фигури на гарвани.

„Гарванът“ е стихотворение от Едгар Алън По. Публикувано е за пръв път през януари 1845 година и носи на автора си световна слава. Свръхестествената история разказва как в една тъмна нощ безименният разказвач е посетен от мистериозен говорещ гарван, който грачи „Никога вече!“

Младежите споделиха и някои любопитни факти, доказващи пророческите способности на писателя.

Напрежението в залата достигна връхната си точка по време на драматизацията на разказа „Издайническо сърце“. Единадесетокласниците от Природоматематическия профил показаха завидно творческо майсторство и идейност по отношение на концепцията и рекламните материали, както и изключително добра подготовка по английски език.

Вечерта, посветена на Едгар Алан По се реализира по идея на учителите по английски език Светла Радева и Радомира Маринова.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!