BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Диана Русинова: Всички кръгови в Шумен са проблемни!

2018 г. Кръговото кръстовище на Пети полк току- що е завършено и е струвало над 1 млн. лв

Всички нови кръгови кръстовища в Шумен са проблемни! Това заяви пред Радиан.бг Диана Русинова, председател на Европейския център за транспортни политики /ЕЦТП/.

Попитахме конкретно за кръговото кръстовиещ до болницата и за двете кръгови до Арена Шумен, които струват на шуменския данъкоплатец по над 1 милион лева всяко. Да, там също има проблеми, потвърди Русинова.

„Имате страшно много грешки и проблеми при кръговите кръстовища, самото кръгово се превръща в проблем! Имате проблеми с организацията на движението в кръговите и грешки при проектирането им!“, категорична е председателката на ЕЦТП.

Русонова каза, че още миналата година е преглеждала с експерти двете кръгови до зала „Арена“ и е изпратила становище до общината, в което посочва проблемите на двете кърстовища – те не отговарят на нормите за организация на движението, има грешки и в размерите им.

Днес също проверихме няколко кръстовища и ви казват, че те не отговарят на нормите, не са изпълнени съгласно нормите и трябва да бъдат коригирани, заяви Русинова

Днешното й посещение в Шумен беше по повод фаталния инцидент на кърговото до Практикер, където при катастрофа с висока скорост беше убито 22-годишно момиче. „ Не знам как и кой го е съгласувал това къргово, но на тяхната съвест ще лежи всичко, което се случва на това кръстовище“, коментира Русинова пред журналисти. Тя подчерта, че мястото до Практикер изобщо не е подходящо за кръгово кръстовище, защото е тясно

Според Русинова, идеята на шуменския кмет там да се поставят камери, изобщо не решават проблема. Това кръстовище не осигурява безопасност, защото вътрешният му диаметър е малък и шофьорите си карат направо през него, никой не намалява скоростта, посочи Русинова.

Според нея, община Шумен трябва в най-кратък срок да направи генерален план за организацията на движението, тъй като без такъв документ след 2021 г. всички знаци по пътищата са незаконни. „За съжаление, вие имате проблеми с организацията на движението в целия град, имате много стари пътни знаци, дори знаци, които не съществуват в правния мир“, коментира Русинова.

„Днес поканихме кмета, но дойде само председателят на общинския съвет, за което й благодаря! Съжалявам ,че кметът нямал възможност да дойде, не бил свободен, казаха ни, че ни кани в общината. Но аз нямам какво да си говоря с него в общината, поканихме го тук /до Практикер/, за да му покажа на място проблемите на кръговото кръстовище“, каза Диана Русинова.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!