BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дете на бежанци дари спестяванията си на бедно семейство от Гълъбово

Дете на сирийски бежанци дари спестяванията си за ремонта на полусрутената къща, в която живее бедно, многодетно семейство от село Гълъбово, научи ТРГ

Мустафа Шайков е тежко болен и сам отглежда децата си. Няма вода, осем години не е имал и ток. Хора от селото решили да организират кампания, за да му помогнат.

В нея решава да се включи и малкият Фирас Ибрахим. Детето спестява пари от закуски, за да ги дари на хора в нужда. Успява да спести 70 лв. и ги дава на Мустафа. Фирас казва, че след шест месеца отново ще събере пари и отново ще ги дари.

Семейството на детето е от Сирия и е в България от 7 години. Бащата Мухаммед Ибрахим казва, че го възпитава да помага на нуждаещите се с каквото и с колкото може. Той вярва, че човек винаги трябва да помага, защото Бог ще му го върне многократно.

Мухаммед се запознал с историята на семейство Шайкови от с. Гълъбово и веднага изявил желание да помогне. Той и неговият малък син Фирас дариха одеяла и кашон с продукти.

Къщата на Мустафа Шайков се нуждае от спешен ремонт на покрива, защото тече. Кметът на общината също е помогнал с лични средства и в неделя майстори ще го ремонтират. Чрез кампанията са събрани 3190 лв.

Анонимен дарител от Благоевград е дарил 1000 лв. Хора са обещали да дарят и дограма, защото някои от прозорците са с найлон. Семейството има нужда и от телевизор.

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!