BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Два нови случая на COVID-19 в Разградско, пациент почина в МБАЛ-Шумен

За изминалото денонощие на територията на област Разград са регистрирани два нови потвърдени случая на COVID-19, а в област Шумен – четири.

Единият случай е жена на 48 г. от Разград, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с COVID-19. Вторият случай е жена на 67 г. от с. Веселина, община Лозница. Потърсила е медицинска помощ на 11 август в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“, където е хоспитализирана в изолатора на Отделението по пневмология и фтизиатрия.

Вчера в шуменската болница е починал мъж на 63 г. от исперихското с. Вазово, който е потърсил медицинска помощ на 7 август в МБАЛ – Шумен. Изследван е в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, като пробата му за коронавирус била положителна. Мъжът е бил с придружаващи заболявания – мозъчно-съдова болест, състояние след прекаран инсулт, исхемична болест на сърцето.

В област Шумен за последното денонощие са регистрирани четирима новозаразени – мъж на 48 г. от. Шумен, мъж на 73 год. от Нови Пазар, жена на 36 г. от село Пристое и жена на 48 г. от село Загориче в община Каолиново. Двама души от новодиагностицираните са настанени в болница.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!