BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Владислав Панев: Необлагаем минимум от 500 лв. и средна заплата от 2 400 лв. при управление на Демократична България

Владислав Панев, Демократична България

България се превърна в страната на милионери „субсидиевъди“ и на работещи бедни, коментира предприемачът Владислав Панев, водач на листата на Демократична България в Шумен

България е страната в Европейския съюз с най-голямо неравенство и това трябва да се преодолее по най-бързия начин, подчертава Владислав Панев, водач на листата на Демократична България в Шумен. Панев от 2006 г. управлява компании в областта на финансите и недвижимите имоти, освен това е лицензиран инвестиционен консултант, с множество публикации на икономическа тематика в български и чуждестранни медии, и е запознат от първо лице с проблемите на бизнеса, инвестициите, регулациите и трудовия пазар у нас.

Според Панев, има две основни причини за фрапиращото неравенство в България. Еврофондовете се усвояват от малцина близки до властта, които вече ги наричаме „субсидиевъди“.  От друга страна данъчното облагане обрича хората с ниски доходи да останат в графата работещи бедни, понятие, което е без аналог на нашия континент“, посочва водачът на Демократична България.

И дава конкретни решения за увеличаване на доходите:

Демократична България предлага въвеждането на необлагаем минимум от 500 лв. месечно за доходите на физическите лица. Това означава автоматично повишение на нетната заплата на всички с по 50 лв., което като процент ще бъде най-вече от полза за хората с най-ниските доходи.

При свой управленски мандат, Демократична България предвижда повишаване на средната работна заплата до 2 400 лв. до края на мандата, и значително увеличение на заплатите в стратегически важните и най-засегнати от ковид кризата сектори.

Демократичното обединение предлага и няколко стъпки, които са встрани от общия поток на обещанията: освобождаване от данъци и осигуровки за 3 години на всички стартъпи за иновации в областта на високите технологии, подкрепа на домакинствата за подмяна на конвенционалните автомобили с електрически чрез еднократна финансова помощ от 5 000 лв., помощ на семействата  за подмяна на стари, неефективни и замърсяващи отоплителни уреди с електрически термопомпи в размер на до 3 000 лв. на домакинство.

„Повече пари в работещите, означава по-високи обороти в търговията и услугите, които имат изключителна нужда от помощ в корона кризата“, коментира Владислав Панев. И подчертава, че успешна държава се гради със стимулиране на труда и на бизнеса и ръст на доходите, а не чрез подаяния:

Смятам, че най-добрата помощ не е да се редиш на опашка и да чакаш някой чиновник да ти придвижи формуляра (което често не се случва), а когато човек има условия за труд и бизнес. Вярвам, че само по този начин България може да върви напред и да просперира.  Другото са приказки за наивници, с които много кандидат политици се опитват да баламосват хората, само и само да бъдат избрани. Защото смятат народа за глупав! Аз мисля, че много се подценяват избирателите. Няма да го правя, защото вярвам в техния разум. Всички сме наясно, че успешна държава се гради със стимулиране на здравия труд и ръст на трудовите доходи. Не чрез опашки за подаяния. Тогава администрацията ще бъде научена, че е слуга, а не господар на хората и бизнеса. Толкова не сме свикнали с това, че ни звучи фантастика. Но можем да го направим.

България може много повече!

Пресцентър Обединение Демократична България – Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!